sunnuntai 30. maaliskuuta 2014

Valo on taas luonamme...

 
 
Sitä vaan ihmettelee, mistä tämä kaikki valo on taas tullut ja miten sitä riittää! Kuin olisi pimentävä peitto vedetty yltä. Sitä ihan herää ja elpyy jostakin talvihorroksesta. Tervetuloa kevät! Paras aika vuodesta taas käsillä ja kaikki ihana edessä. Pian tosin joutuu virittelemään niitä pimentäviä peittoja ikkunoihin, jos nukkua aikoo.
 
Nämä kuvat ovat aikaisemmilta vuosilta. Pihalla ruukuissa on vielä haalistunutta kanervaa, pian sesonki vaihtuu meidänkin terassilla.
 


 
Ongelmana tahtoo olla se, että ruukut unohtuvat yöksi ulos. Yksi unohdus, menetetyt narsissit. Jäljellä on vain kohmeinen laonnut kasa. Liian monta kertaa olen tässä onnistunut.


 
Viherrys ja valo tekevät hyvää, hoitavat mieltä, energisoivat. Ihmeellinen vaikutus. Talven jälkeen mielen valtaa helpotus, selviytymisen tunne. Taas on helpompi osuus vuodesta edessä. Pihahaaveet saavat siivet alle.

 
 
 Alla krookukset ja perunanarsissit iltapäivän valossa. 
Tänä keväänä viherryksen kaipuu on johtanut viherkasvien haalimiseen, varmaan jo liiallisuuksiin asti. Haaveissa on Klaus Aallon suunnittelema tyylikäs ruukkuporras (Kekkilä). Ympärivuotista iloa sain myös kuvittaja Jonna Franssonin kasviaiheisista julisteista.1 kommentti:

  1. Ihania kuvia! Minulla on puolinuutuneet narsissit terassilla =) Siinä ovat, enkä ole jaksanut sisälle tuoda. Ovat enemmän vihreää kun ei mikään mutta kohta ne voisi varmaan päivittää... Katsotaan mitä kevätmessuilta tarttuu mukaan. Tarkoituksella olen tulossa Junalla kotiin =)

    Perunanarsissit ovat upeita! Laitotko ne sitten keväällä kukkapenkkiin?

    VastaaPoista