sunnuntai 27. huhtikuuta 2014

Green love

 
Keväisen luonnon haaleat värit ovat nekin kaunista katseltavaa, mutta sisällä vihertää jo valtoimenaan. Ruokakauppojen valikoimat ovat niin hyvät, että ruokaostoksilta lähtee mukaan viherkasvi jos toinenkin aika usein. Pääsiäistä ennen tarjolla oli kärsimyskukka, passiflora incarnata.
 
 
Kärsimyskukka on köynnöskasvi, joka on alun perin kotoisin Yhdysvalloista. Kärsimyskukkien sukuun kuuluu useita satoja lajeja. Kukka viihtyy auringonvalossa tai puolivarjoisassa paikassa. Kesällä kasvi viihtyy verannalla tai tuulelta suojatulla terassilla. Kukkaa kastellaan runsaasti keväästä syksyyn, kuivuminen kasvukaudella voi johtaa nuppujen ja lehtien varisemiseen. Lannoitetta annetaan säännöllisesti kerran viikossa kasvukaudella (tiedot substral.fi).
 
 
Kaksi nuppua puhkesi aika pian kukkimaan. Erikoinen, eksoottinen kukinto. Kukka on saanut nimensä siitä, että kukkien sanotaan symboloivan Jeesuksen orjantappurakruunua.

 
Tässä sutipuu, pachira aquatica, helppohoitoinen ja kivannäköinen viherkasvi. Oivallinen allekirjoittaneen kaltaiselle hajamieliselle kukkienhoitajalle. Kastellaan kerralla reippaasti ja annetaan kuivahtaa ennen seuraavaa kastelua. Viihtyy auringossa tai puoliauringossa.

 
Sitten kultapalmu, Chrysalidocarpus lutescens, jonka pitäisi puhdistaa ja raikastaa huoneilmaa. Tarvitsee valoa ja runsasta kastelua kasvukaudella. Palmuista olen nyt innostunut, ja haluaisin myös Kentiapalmun.
 
 
Tässä ficus ginseng, joka ilmeisesti on jonkinlainen bonsai-puu? Kaunis, ja alkoi pudottaa lehtiä heti alkuun. Siirsin valoisampaan paikkaan. Internet-lähteiden mukaan vaatii valoa ja kastelua kaksi kertaa viikossa (n.½dl vettä/kerta). Lisäksi luin, että jokainen uusi viides tai kuudes lehti pitäisi leikata pois, jotta puu säilyttäisi ginsengin kauneuden ja symmetrian. Hmm. Mitenhän tuo ohje pitäisi tulkita? Bonsaihin voisi perehtyä hieman tarkemmin...
 
Loppuun muutama muisto pääsiäisestä... 
Pian voisi suunnata orvokki-ostoksille!

4 kommenttia:

 1. Kärsimyskukan kukka on tosi kaunis. Ihailin samanlaista just viime viikolla puutarhaliikkeessä! Betoniruukut kukkineen ovat myös tosi kiva näköisiä. Minä tein muutama vuosi sitten yhden ruukun ja tapanani on hankkia siihen joka vuosi perenna kaunokainen (Bellis perennis). Mukavaa vapunalusviikkoa!

  VastaaPoista
 2. Yhdyn edelliseen kommentoijaan ja totean kuten hänkin, että kärsimyskukka on kyllä hieno kukka symbolisessa mielessäkin. Tuo fiikus on myös tosi kiva muhkuraisine varsijuurineen.

  VastaaPoista
 3. Upeita kuvia <3
  Ihana nähdä ne kuvissa, upeita ne ovat myös oikeasti, kauniissa kodissanne!

  VastaaPoista
 4. Kiitos kommenteistanne, pahoittelen poissaoloani täältä!

  VastaaPoista