sunnuntai 18. elokuuta 2013

Karolinan puutarhassa

 
Avoimet puutarhat -päivänä vierailin ystäväni Karolinan puutarhassa.
Vierailen tässä pihassa muutenkin säännöllisesti, mutta halusin nähdä sen myös avoimien puutarhojen päivänä. Nautin suuresti ystäväni puutarhassa kiertelemisestä. Aina löytyy jotain uutta ja mielenkiintoista. Ystäväni nimittäin on ennakkoluuloton kokeilija, lisäksi nopea toteuttamaan uusia juttuja. Oikeastaan puutarhainnostukseni puhkesi kukkaan hänen innostamanaan...

 
Joidenkin kuvien laatu on vähän niin ja näin. Joka tapauksessa yllä lempikohtani pihalla. Sisääntulon kaunistus: Mustila-hortensiaa, särkynytsydän, tuoksuherne, pioniunikkoja, lemmikkejä, havuja. Kaunis kokonaisuus.
Tapahtumasta sai mukaan pioniunikon siemenkodan. Yllätykseksi jää, millaisia pioniunikkoja siemenistä kasvaa.

 
 
Ystäväni puutarha on taidokas yhdistelmä värien ja muotojen runsautta. Lajeja on paljon. Värimaailma on omaan silmään mieluinen: paljon herkullisia pastellisävyjä ja valkoista. Cottage garden-fiilistä!
 
 
Myös pieniä yllätyksellisiä yksityiskohtia löytyy:


 
Yllä valkoisessa penkissä ainakin kuunliljoja, hopeamarunaa; humalaköynnökset taustalla.

 
Pihassa on myös pieni kasvihuone, jossa kasvaa mm. tomaatteja ja basilikaa.

 
Keittiöpuutarhassa taas mangoldia, timjamia, tillia, steviaa ja ties mitä erikoisuuksia! Ystäväni salaatit oman maan salaateista ja yrteistä ovat joka kesäinen makunautinto illanistujaisissa, retkillä, piknikeillä. Mangoldia pitäisi kyllä saada omaankin laatikkoon kasvamaan... 

 
On meillä ollut monet hyvät hetket tällä pihalla ja yhteisillä taimistoreissuilla. Tällä pihalla olen monesti inspiroitunut!
 
 
P.S.Tänään Kalevan Koti-liitteessä kannustettiin perustamaan uusi kukkapenkki ensi kesää ajatellen. Vielä ehtisi...

1 kommentti:

 1. Kiitos kiitos paljon ihanista kuvista tuolta päivältä. Puutarha oli siivottu juhlakuntoon mutta empäs sitten ehtinytkään ottamaan yhtään kuvaa itse!

  <3 Kauniit sanat, kiitos niistä, sinä sanataituri!

  Minäpäs pikimitten laitan blogistani linkin tänne.

  Ja Mangoldia suosittelen. Olen tänä kesänä oikeen innostunut käyttämään sitä enemmän. Paksut varret kun pilkkoo salaatin joukkoon, saa mehukkaita, makeita, rapeita palasi pureskeltavaksi tavanomaiseen vähän "eksotiikkaa" =)
  As You know ;)

  VastaaPoista