perjantai 9. elokuuta 2013

Ruusuja

Vapaapäivän ilo on päivittää blogia. Kuuntelin Mörönperän versot-ohjelmaa mustikkametsässä, ja innostuin tekemään ruusuaiheisen postauksen. Kuuntelemani ohjelma käsitteli ruusuharrastamista viitosvyöhykkeellä, opin perusjuttuja ruusunkasvatuksesta. Hyvää oppia amatööripuutarhurille. Minulla on pihallani kolmenlaisia ruusuja:
Louise Bougnet -tarhakurtturuusu (valitettavasti kuulin ystävältäni, että nämä yhdessä tilaamamme ruusut eivät ole omajuurisia). Istutettu kesällä 2011. Menestynyt suhteellisen hyvin. Viime talvi oli ankara, kuolleita oksia oli paljon. Myös kirvat pääsivät yllättämään (ensi kesänä ajoissa kirvatarkastukset!), mutta mutta loppukesää kohti pensaat kaunistuivat.
 
 
Viime kesänä istutettu, Oulujoen taimistolta ostettu tarhakurtturuusu Rosa Schneekoppe:
 

 
Ja tarhakurtturuusu Rosa "Sävel", Oulujoen taimistolta tämäkin, viime kesänä istutettu.
 
 
 
Kirvat ovat olleet ruusujen riesana tänä kesänä ja mäntysuopaliuosta on tarvittu pariin otteeseen. Ruusulannoitteen ostaminen unohtui ja jäi kesän menoissa. Nyt hankin jo ensi kesälle valmiiksi lannoitepurkin. Keväällä laitoin luonnonlannoitetta, ja syyslannoitteen olen jo laittanut (näin ohjeistettiin Mörönperän versot-ohjelmassa).
 
Sitten vielä näitä Ainolanpuiston kaunokaisia:
 
Schneekönigin (peittoruusu)
Pastella (nostalgiaruusu)
Aspirin rose (peittoruusu tämäkin)
Maria Theresia
Maria Theresia (nostalgiaruusu tämäkin)
Satina (peittoruusu)
Rody (peittoruusu)
 
Avoimet puutarhat-päivän kuvamateriaalia en ole ehtinyt vielä selata läpi -ainakin kaksi postausta tulossa kyseisestä tapahtumasta!


 
 
2 kommenttia:

  1. Voi että ihania ruusuja, varsinkin toi Pastella ja Maria Theresia. Olet onnistunut kuvaamaan todella hyvin ruusujen kauneuden.

    VastaaPoista
  2. Eksyin mutkien kautta blogiisi ja sieltähän löytyi ihania ruusuja. Olen niin tykästynyt ruusuihin ja jännittelen nyt ensimmäistä Louise Bougnetin kukkaa avautuvaksi. Nut tuntuu että voisin tulevaisuudessa hankkia Pastellan ja Maria Theresian, aivan kuviesi ansiosta:) Tänään istutin Ritausman..

    VastaaPoista