keskiviikko 19. kesäkuuta 2013

Kesäkukat

Irtoruukkuni täyttyvät vuodenajan mukaan erilaisilla istutuksilla. Minua harmittaa heittää lakastuneet yksivuotiset kasvit pois, joten tänä kesänä päätin laittaa ruukkuihin myös monivuotisia perennoja, joille syksyllä katson puutarhasta sopivan paikan. Toistaiseksi ainoa monivuotinen perenna ruukussa on viiruhelpi:
 
 
 
 
 
Lempiruukkujani ovat itsetehdyt betoniruukut. Näitä kun ehtisi tehdä lisää kesän aikana, betonipenkkien lisäksi...
 
 

 
 
 
Yksivuotisista kesäkukista valitsin tänä vuonna tummanvioletit orvokit. Yksivuotisilla kukilla saa vaihtelua pihan ilmeeseen. Tänä vuonna violetteja elämyksiä! Osa ruukuista on vielä varastossa tyhjillään...
 

 
 
Näiden pikkuruukkujen matka leikkimökkiin on kestänyt, leikkimökki kun on ollut vielä työn alla.
  
 
Tänään on pitkästä aikaa ollut valoa ja lämpöä, piha alkaa säkenöidä ihan eri lailla. Toivottavasti sateet ja harmaus ovat ohi joksikin aikaa.
 

 
 
Tänään heräsin pohtimaan, millaisen ison kukkalaatikon saisi soveltamalla betonipenkin ohjetta. Söpöille orvokeille käsittelemätön betoni on oivallinen pari.
 


 
 
Joskus tuntuu että piha on ikuisuusprojekti. Vaikka kuinka tekee, kaikki tuntuu ja näyttää keskeneräiseltä. Eilen kuitenkin innostuin kaivamaan kuva-arkistoani ja huomasin, että piha on jo ihan eri näköinen kuin kolme vuotta sitten. Istutukset ovat kasvaneet vaikka kuinka. Ilme on monipuolistunut. Toisaalta ihana: on vielä maata käännettävänä, ideat saavat rönsyillä. Vanhoja kuvia katsoessani huomasin myös, että oma ajatukseni pihasta on vasta hiljalleen jäsentymässä. Tärkeintä onkin matka, ei niinkään päämäärä. Nautittava matka!

2 kommenttia:

  1. Viiruhelpi istutuksesi ovat kauniiita!!!

    VastaaPoista
  2. Kiitos! Toinen on sinun antamasi viiruhelpi, otin sen kukkapenkistä ruukkuun! <3

    VastaaPoista