tiistai 18. kesäkuuta 2013

Puutarhurin muistikirja ja inspiraatiovihko

 
Sain puutarhailija-ystävältäni lahjaksi kauniin vihkon, johon olen piirtänyt pohjapiirrokset istutusalueistani, joihin taas olen merkinnyt istutusten nimet ja istutusvuoden. Helpottaa kummasti, en muistaisi muuten esim. kaikkien istuttamieni perennojen nimiä.

 
Vihkoon olen kerännyt myös inspiroivia kuvia, toivelajeja...ja nyt hankin kuville ison luonnoslehtiön. Pihalleni vielä mahtuu kaikenlaista. Unelmapuutarhani värimaailma käy hyvin ilmi näistä kuvista...


 
Pionivalikoimani on jo kohtuullisen hyvä, seuraavaksi haluan kurjenmiekkoja! Violetteja mielellään. Ja toinen toive tälle kesälle on alppiruusut. Näyttävästi kukkivat lajit tyydyttävät estetiikan nälkääni.


 
Kerrottakoon, että kirvat saivät kylmää kyytiä mäntysuopa-vesi-liuoksen myötä. Päätin kokeilla ystäväni suosituksesta luontoystävällisempää häätöä, ja säästin torjunta-aineen viimeiseksi keinokseni. Itkettää tapahtunut tuho, mutta onneksi Louise Bugnet-pensaista toinen säästyi kohtalaisen hyvin kirvatuholta ja on tehnyt reilusti nuppuja.

2 kommenttia:

  1. Vihko on muistaakseni Tukholman Nauturhistoriska museet kaupasta =)


    Ihastuttavia kuvia! Voisin vilkaista joskus leikekirjaasi!
    Kurjenmiekat ovat kauniita. Olen vain lopettanut niiden ostamisen kun ne eivät kuki kukkapenkissäni. Siis muut kun se tavallisin saksankurjenmiekka...

    VastaaPoista
  2. Ahaa, onko se violetti kurjenmiekka kukkalaatikossasi (pionien kaverina) saksankurjenmiekka? Ainakin se on kaunis!

    VastaaPoista