sunnuntai 26. tammikuuta 2014

Haavematkailua

Istutuksia eduskuntatalon edestä
 
Tänä alkuvuonna olen huomannut haaveilevani usein matkoista, mitä en ole pitkiin aikoihin tehnyt. Mielessä on ehkä aiempaa enemmän tilaa haaveilulle nyt, vaikka tiivistä arki on edelleen. Kaikki kirjoituksen kuvat ovat viime kesän Helsingin reissulta. Helsinkiin menemme tänäkin vuonna, ja toiveissa olisi käydä tällä kertaa
-Gardeniassa, sinne houkuttelevat japanilainen kivipuutarha ja noin 90 pionilajin ja -lajikkeen kokoelma.
-ja vielä uudestaan Talvipuutarhassa.
Kotimaassa riittää ihania puutarhakohteita ja useissa kohteissa tekee mieli käydä monta kertaa, vaikka joka kesä.

Ruukkuistutus talvipuutarhasta

Näkymä Töölönlahdelle Talvipuutarhasta
 
Tuntuu kuitenkin, että yhteinen matka kauemmaksi yhdessä mieheni kanssa olisi tulevana kesänä pitkästä aikaa paikallaan. Eniten mielessä on pyörinyt Englanti ja erityisesti maaseutu siellä, esimerkiksi Yorkshiressa, jonne voisi mennä Lontoosta junalla. Minua kiehtoisi asustella jossakin maalaiskartanossa tai linnassa Jane Austen- tarinoiden tyyliin, kuuluuhan niihin usein upea puutarha.  Gardenvisit.com:n kautta voi hakea Hotels with Gardens Englannista (ja etsiä puutarhoja ympäri maailman). Linnamajoituksia Englannissa voi hakea esimerkiksi Celtic Castles-sivuston kautta.
 
Toinen aina mieluisa matkakohde olisi Italia, ja erityisesti Piemonten alue Luoteis-Italiassa. Alueella on pitkä historia, järviä ja vuoristoa. Ja niitä linnoja ja hienoja puutarhoja sielläkin.
 
Kolmantena matkahaaveissa on Givernyn kylä Pohjois-Ranskassa. Giverny on tunnettu kuuluisan impressionistin Claude Monet'n asunnosta ja puutarhasta, jonka näkymät ovat varmasti tuttuja Monet'n töistä taiteesta vähänkään kiinnostuneille. Puutarhasta löytyvät siis muun muassa kuuluisat silta ja lumpeet.
 
Gardenvisit.com:n kautta löytyivät kaikki yllämainitut paikat, puutarhakohteet niissä, ja lähellä olevat hotellit sekä kuvia ja kartta. Puutarhaharrastajan sydän jättää muutaman lyönnin väliin silkasta ihastuksesta noita sivuja selaillessa :)  Mielenkiintoinen hakupalvelu, johon kannattaa perehtyä tarkemmin vielä.
 
Haaveilu on ilmaista, ja on hauska listata mielessään kohteita joihin mielellään menisi, jos ei ihan pian niin sitten myöhemmin.
 
Senaatintorin istutuksia4 kommenttia:

 1. Minäkin haaveilen matkasta Englantiin, mutta taidan tänä vuonna joutua tyytymään kotimaan matkailuun. Gardenia ja Kumpulan kasvitieteellinen puutarha ovat vielä kokematta. Niistä voisikin aloittaa :O)
  Toivottavasti matkahaaveesi toteutuu!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kotimaan kohteissakin riittää katseltavaa ja paljon. Viime kesän parhaita kokemuksia olivat Talvipuutarha ja Kaisaniemen kasvitieteellinen. Kumpulan kasvitieteellisen porteilla kävimme kääntymässä, paikka oli jo suljettu siihen aikaan kun sinne yritimme. Tällä hetkellä tosiaan Englanti tai Italia on mielessä, matkalle olisi tulevana kesänä hyvä syy, nimittäin 10-v hääpäivämme. :) Siksi jopa tyyriimpi linna- tai kartanomajoitus voisi tulla kyseeseen. Yorkshiressa olisi hieno Middlethorpe Hall, n. 300 v vanha maalaiskartano jossa voi majoittua, ympärillä on puutarhoja ja puistoa. Paikka vain näyttää kesäksi tosi buukatulta, on ilmeisesti suosittu paikka viettää hääjuhlia. Aivan ihania kohteita on Englanti täynnä, olisipa enemmän aikaa ja rahaa matkustella!

   Poista
 2. Kuulostaa hyvältä sivustolta. Pitääpä ilman muuta perehtyä joku kerta!
  Nuo Suomen kohteet ovat varmasti myös kivoja. Alppiruusu puisto etenkin =)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kannattaa tutustua. Matkakuume vain saattaa nousta :) Olisi mukava mennä yhdessä tuonne Givernyyn, ehkäpä myöhemmin kun elämässä ruuhkavuodet jäävät taakse?

   Poista