perjantai 17. tammikuuta 2014

Onnen lähteellä

 
 Tänään palasin muistoissani loppukesään ja Avoimet puutarhat -päivään. Tuona helteisenä päivänä vierailin upeassa Onnen lähteellä -puutarhassa, josta kaikki tämän postauksen kuvat ovat otettu. Julkaisen ne puutarhan omistajan luvalla.
 
Onnen lähteellä sisälsi lukuisia hienoja kokonaisuuksia, jotka näyttivät jokaista yksityiskohtaa myöten huolella mietityiltä ja toteutetuilta. Istutukset ja erilaiset taideteokset olivat puutarhassa kauniissa harmoniassa keskenään.


 
Havuistutukset olivat erityisesti mieleeni.

 

 
Iso puutarha mahdollistaa monenlaista. Tässä puutarhassa riitti katseltavaa. Paljon lajeja, paljon erilaisia kokonaisuuksia, iso ja todella hyvin hoidettu puutarha.

 
Mieleen jäänyt yksityiskohta. Mikähän kaunokainen tämä olikaan? 
Kuvia valitessani melkein tunsin helteisen kesäpäivän henkäyksen. Huumaavan viherryksen ja auringon hehkun siinä. Lämpimän puutarhan auringon uuttaman tuoksun. Tänään kuvasin pihalla -20 asteessa jään sokeroimia omenapuita ja ihastelin pihan kristalli-ihmeitä -miten hengästyttävän kaunista, ja mikä rikkaus onkaan vastakohdissa ja vaihtelussa! Talvi tuntuu usein haastavalta kohdalta vuodenkierrossa, mutta siinä on omat erityiset juttunsa. Kesäisestä kuvamatkasta huolimatta tammikuu tuntuu nyt ihan hyvältä.
 
 
Kaamoksen keskellä ja sen kauneudesta nauttiessa vihreiden kuvien katselussa on puolensa. Keräsin voimaannuttavia viherrystä tarjoilevia valokuvia kotiimme näkösälle. Arkikokemukseni on, että vihreä ympäristö on itselle hyväksi, oma piha on kohentanut elämänlaatua. Metsäpoluilla huolet haihtuvat, metsän syli karkottaa murheet. Nyt luin, että vihreä ympäristö myös tutkitusti vaikuttaa myönteisesti mielialaan.
 

9 kommenttia:

 1. Tosi kauniita kuvia ja puutarha! Vihreä ympäristö todella vaikuttaa mielialaan. Jo pelkästään tämä kuvien katselu on jotenkin rauhoittavaa. Vaikka ulkonakin on kauniin aurinkoista ja valkoista tällä hetkellä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Riina. Onnen lähteellä oli todella vierailemisen arvoinen paikka. Puutarhakuvien katselusta tulee aina hyvälle mielelle, siksi näitä postauksia on mukava tehdä näin talvella (jos ehtii arkikiireiltä). Nyt auringon esiintyessä talvi on alkanut tuntua niin kauniilta, että kesän kaipuu on hieman hellittänyt. Niin paljon kuin harmittaakin pohjoisen lyhyt kasvukausi, oikeassa talvessa ja neljässä vuodenajassa on oma hohtonsa :) Nyt pakkasilla on ihana helliä mielessään kesän tulemista ja kesäisiä muistoja!

   Poista
 2. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
 3. Onpa todella kaunis puutarha. Seesteinen ja harmoninen.
  Kaunokainen kuvassa on tuoksumiekkalilja Gladiolus callianthus. Minä olen kasvattanut sitä puutarhassani parina kesänä ja se on kyllä upea ja todella miellyttävän tuoksuinen. Sipulit eivät talvehdi, joten ne on syksyllä siirrettävä pakkasettomaan tilaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kruunu Vuokko, Kiitos lajintunnistuksesta! Tuoksumiekkalilja siis. Eksoottisen näköinen ilmestys. :)

   Poista
 4. Kaunis puutarha. Tykkään niin tuosta kivien, havujen ja heinien yhdistelemisestä! Minä en tunnistanut kysymääsi kukkaa, mutta kiva että kruunu vuokko on tiennyt vastauksen. Pitää heti kirjoittaa nimi muistiin. Vihreässä on voimaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minna, vihreässä on todellakin voimaa! Minustakin havut, heinät ja kivet toimivat hyvin yhdessä. Minun havuistutukseni on vielä aivan kesken ja näistä kyllä saa ideoita...

   Poista
 5. Ihana kesätuulahdus, kauniita kuvia. Erityisesti nuo havut!
  Blogissani on sinulle kahvikutsu =)

  VastaaPoista